Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Юріївна Баскакова

«Ми п’ять років будували будинок і ні дня в ньому не пожили»

переглядів: 105

Житло Вікторії зруйноване. Серед родичів і знайомих багато загиблих, а сама Вікторія з родиною вимушена поневірятись у чужих містах

Я із міста Бахмут. Виїхала в травні з шістнадцятирічною сестрою, мамою та свекрухою. Ми забрали з собою двох котів і собаку. Зараз ми живемо у Жовтих Водах.

У 2014 році ми були вдома, працювали. Не було такого, як зараз. Цього разу ми вже прокинулись від вибухів – ракети прилетіли у Часів Яр.

У Жовтих Водах життя інакше. Тут немає питної води в крані, як це було вдома. Питну воду треба купувати.

Роботи тут немає - маленьке місто і вакансій дуже мало. У Дніпрі по моїй професії також вакансій не має.

Чекаємо, щоб скоріше це все закінчилося, мріємо повернутися додому. До Бахмуту.

Я не виключаю того, що доведеться їхати кудись далі, адже ніхто не знає, яке місто російський президент вирішить зруйнувати наступним.

Найбільше шокувало, що ми тепер вимушені поневірятись. Наша квартира у місті згоріла вщент. Ми п’ять років будували будинок, збирались навесні туди переїжджати. В мене була робота на керуючій посаді. А зараз нічого цього не має. Немає нашого красивого міста. Багато загинуло родичів, друзів, колег. З хорошого тільки одне: у моїй маленькій родині усі живі.

Сподіваюся, що навесні війна скінчиться. Треба повертатися додому, допомагати відбудовувати місто. Головне - щоб не летіли ракети і снаряди по нашому місту.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота неповні сім'ї внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій