Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Денис Геннадійович Колісников

«Ми п’ять днів ночували в машині біля блокпосту»

переглядів: 30

Жив я з родиною в Маріуполі. Мали квартиру, працювали. Життя було дуже гарним, доки не прийшли орки. 

Жінка мене розбудила й сказала, що почалося. Емоції були найгірші, стан пригнічений. Декілька днів побули у своїй квартирі, потім почали спускатися в сховище, а згодом стали там жити, доки не з’явилася можливість виїхати в кінці березня.

У сусідів була можливість, і ми з ними поїхали: я, жінка й дитина. Виїхали недалеко від Маріуполя – туди, де не було бойових дій. Ми змогли це зробити, коли біля нашого будинку обстріли трошки стихли. 

Ми п’ять днів ночували в машині з перевізниками десь біля блокпосту. Враження були не надто гарні. Можливо, саме це і вплинуло на стан мого здоров’я. Не дуже безпечно там було.

Зараз я окремо від родини, бо не все складається так, як хочеться. Я мешкаю в Дніпрі. Жінка з дитиною не зі мною. 

Я вже п’ять місяців лікуюся. Почалися ускладнення від пережитого, проблеми з суглобом. Хотів влаштуватися на роботу, продовжити трудитися у своїй сфері, але не виходить, бо здоров’я погано відновлюється. 

Зараз із родиною доводиться на відстані жити, та й незрозуміло, що далі буде з країною. Невідомо, де буде наш дім і чи буде він взагалі. Погано, що в нас досі люди гинуть, а ворог навіть не збирається зупинятися. 

Не хочу нічого загадувати. Просто хочеться, щоб нарешті настав мир – після нашої перемоги.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій