Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Сергіївна Федоренко

«Ми прожили у власному будинку лише півтора місяця»

переглядів: 62

Мені 29 років. Я мешкала з чоловіком в Харкові. Ми придбали будинок за пів року до початку війни, а заселилися 16 грудня. Пожили в ньому лише півтора місяця. На щастя, за час війни він не зазнав пошкоджень. 

Про повномасштабне вторгнення дізналися від друзів. Вони першими почули вибухи і зателефонували нам. Ми зібралися за п’ятнадцять хвилин. Хотіли їхати до моїх батьків в Охтирку, але тато сказав, що росіяни наступають на місто. Тому ми з друзями поїхали в Кременчук. Жили там пів року. 

26 лютого у військовій частині міста Охтирки загинув мій тато. Він був військовослужбовцем. Спочатку тато вважався зниклим без вісти, а через півтора місяці за ДНК вдалося визначити, що він загинув.

Ми зараз мешкаємо з мамою в Охтирці. Їй тяжко самій переживати втрату тата, тож ми підтримуємо її. Згодом плануємо повернутися в Харків. 

Я вірю в нашу армію і в президента. Вірю, що війна скінчиться, але потрібно зачекати. Мені б дуже хотілося повернути своє колишнє безтурботне життя, можливість мріяти і планувати майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій