Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослава Володимирівна Федотова

«Ми по декілька днів сиділи голодними в окупованому Херсоні»

переглядів: 150

Ярослава Володимирівна і її сім'я стикнулись з безліччю проблем в окупації, тому вони були змушені покинути рідну домівку

Наша сім'я прокинулась від потужних вибухів і звуку повітряної тривоги. Діти спочатку нічого не зрозуміли, поки вибухи не почали повторюватися. Далі у всіх почалась істерика та паніка.

В окупованому Херсоні відчувалась катастрофічна нестача продуктів, ліків та готівки. Якщо у сусідів та знайомих з'являлись продукти, вони ділились з нами, чим могли.

Ми не могли нічого купити, бо у місто не завозили продукти до магазинів. Доводилось сидіти голодними по кілька днів.

Ми відчували постійний страх і терор зі сторони окупантів, тому згодом виїхали з окупації на підконтрольну Україні територію. Я була приємно зворушена, коли побачила наших військових: радості не було меж, навіть зараз пишу й пригадую це зі сльозами щастя.

Наразі я живу разом з дітьми, а чоловік працює, тому приїжджає один раз на місяць. Мама залишилась в окупації. Діти дуже перелякані, здригаються від кожного шуму.

До війни у мене та у чоловіка була хороша робота, але зараз все змінилось. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій