Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана

«Ми планували пересидіти два тижні в Дніпрі й повернутися додому»

переглядів: 137

Мені 27 років. У мене є чоловік і дворічна дитина. Ми з Маріуполя. Жили біля аеропорту. Коли вночі 24 лютого російська армія бомбила його, у нас тряслися вікна. Ми відразу зрозуміли, що потрібно тікати. Виїхали о пів на сьому ранку. 

Ми планували пересидіти два тижні в Дніпрі й повернутися додому. Але виявилося, що там також небезпечно залишатися, тому поїхали на захід України. Згодом дізналися, що наш будинок згорів.

Перші труднощі, з якими ми зіткнулися, – це відсутність роботи й підтримки рідних. Ми одні в незнайомому місті. Потрібно якось жити: сплачувати оренду квартири, забезпечувати дитину. 

Завдяки дитині я не знаю, що таке стрес. Вона гіперактивна, тому я постійно чимось займаюся з нею. На переживання просто не залишається часу.

У мене таке відчуття, що війна закінчиться на початку осені 2023 року. Тоді ми зможемо повернутися в Маріуполь і побачити своїх рідних і друзів, які там залишилися. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій