Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми не маємо свого дому, мама постійно шукає, де нам жити"

переглядів: 119

Привіт Святий Миколай! Мене звати Мирослав. Мені 10 років. До війни я з родиною мешкав у гарному місті Волноваха, яке розташовано на сході України. Мені там дуже подобалося, там була гарна школа, де я навчався, парк, де я гуляв та музична школа, де я займався на піаніно. Зараз я мешкаю у місті Київ, яке мені подобається, у мене з'явилися нові друзі та однокласники.

Війна дуже змінила життя нашої родини, ми не маємо свого дому, мама постійно шукає, де нам жити. У Волновасі залишилися бабуся та дідусь та мої улюблені котики, деякі з них померли, я дуже плакав. Я дуже сумую та хочу, щоб закінчилася війна і ми повернулися додому, хоч там все зруйновано. Хочу побачити живими бабусю та дідуся, свою вчительку по музиці Анну Василівну. Я вдячний мамі та ангелу за те, що вижив та приїхав у Київ, де на мене чекав братик Данило та сестричка Евеліна.

Мрію, щоб Україна перемогла, щоб наші захисники залишилися живими, повернулися до своїх дітей. На жаль, мій батько загинув на війні. Дуже, дуже хочу додому. Святий Миколай, подаруй мені смартфон, тоді я зможу телефонувати своєму дяді, який зараз на війні, я хочу його підтримувати, надсилати йому відео, де я співаю пісні та граю на піаніно. Я хочу заспівати йому пісню "Ой у лузі червона клина похилилася". Дякую тобі за увагу та подарунок!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Волноваха 2022 Текст Історії мирних діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло неповні сім'ї сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи розлука з близькими Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій