Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Литовченко

«Ми не хочемо чужого і свого не віддамо!»

переглядів: 11

Литовченко Вікторія, учениця 9 класу Роменської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №6 Роменської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Кошляк Олена Олексіївна

Моя Україна майбутнього

Війна. Смерть. Тривога. Бомбосховища. Вибухи. Чорна мла. Люди налякані. В усіх на вустах тільки одне: «Що робити? Куди сховатися від цього жаху?» І люди бігли, бігли кидаючи усе: дім, рідних, роботу, свою маленьку БАТЬКІВЩИНУ… Я проживаю у невеликому місті, яке  люблю  до нестями. У мені прокидається велика сила, коли  вранці  бачу старий каштан, який стукає своїм гіллям мені у вікно, коли іду сквером у центрі міста, коли відпочиваю на лавочці у нашому гарному парку.

Мені хочеться вилізти на найвищу гору і закричати: «Це моя Країна! Це моє рідне місто! Це моя сім’я! Це мої друзі! Схаменіться люди! Перестаньте вбивати один одного! Я нікому не віддам моєї Країни, тому що – я українка і цим пишаюсь. Хай моя Україна, моє місто, все що навкруги нас, буде вільним - не руште, не чіпайте, дайте нам жити, жити у своїй малій Батьківщині! Ми не хочемо чужого і свого не віддамо!»

Нам потрібно боротися за свободу, за незалежність, щоб у майбутньому моя Країна була схожа на квітучий сад. Щоб мої батьки, рідні жили у сонячному, затишному місті, найкращому на землі. Діти навчалися у світлих, просторих класах, щоб кожного дня нам світило сонце та співали пташки.

Щоб перестали лунати тривоги, летіти ракети, щоб не плакали наші мами, щоб додому, до своїх сімей, повернулися наші захисники та захисниці.

Яка ж вона, моя майбутня країна? Квітуча, як соняшник у безкрайньому полі, красива, наче калина біля будинку. Вільна та незалежна. Велика держава, яку визнали у всьому світі. Наша мова, як солов’їний спів, лунає у різних куточках планети, бо українці живуть у багатьох країнах.

Наш гімн звучить на всіх змаганнях, конкурсах, турнірах, тому що ми будемо завжди першими. Тарас Шевченко, так бачив майбутнє України:
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі. 

Отже, я вірю, у нас є можливість бути щасливими попри всі важкі випробування. Адже ми, українці, – сильна та незламна нація. Я впевнена, незабаром  наша країна  розправить свої крила та почне крокувати у мирне і європейське майбутнє. Віра та наполегливість обов’язково допоможуть досягти найвищої мети – ПЕРЕМОГИ моїй БАТЬКІВЩИНІ.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ромни 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій