Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Жанна Селецька

"Ми нащадки повстанців, сильних духом людей, чий патріотизм єднав українські серця"

переглядів: 47

Селецька Жанна

учениця 11-В класу в.с.п. «Науковий ліцей міжнародних відносин ІІ-ІІІ ступенів» Університету митної справи та фінансів, м. Дніпро

Вчителька української мови та літератури Усачова Дар’я Євгенівна

ЕСЕ НА ТЕМУ: «У ЧОМУ НЕЗЛАМНІСТЬ ДУХУ І СИЛА УКРАЇНСЬКОЇ  НАЦІЇ?»

Наша нація будується саме зараз. Початок був сто років тому проти Російської імперії з метою показати світу, хто ми є. Але світ в це не вірив. Саме тому ми почали боротися. І історія підказує нам основну тезу: нація породжується в боротьбі.

Хтозна, чи існували б ми далі, якби не визвольні війни за часів Хмельницького. Чи гордо згадували б ми діяльність українських революціонерів, поетів-шістдесятників, якби не їхня боротьба? Чи існували б ми зараз як нація, якби не почали чинити опір сучасній країні-агресорці – росії? Увесь пройдений нами шлях, уся написана нами історія – результат боротьби за право існувати, творити свою культуру і відчувати свою національну ідентичність. Україна зіткнулася з численними випробуваннями протягом своєї історії, як-от: інвазії, окупації та політичні турбуленції. Незважаючи на це, українці зберегли свою самобутність та незалежність.

Влучною цитатою буде Євгена Коновальця, одного із засновників і першого голови Організації українських націоналістів, який ще в минулому столітті казав: «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю». І цей вислів циклічний: бо зараз триває змагання у світі за все українське.

Українці мають глибоке відчуття гідності та прагнуть захищати свої права та свободи, адже за нашими плечима сотні традицій, наймилозвучніша мова, захоплива архітектура, унікальність кожного регіону тощо. Наша сила у відстоюванні своїх культурних здобутків, у шанобливому ставленні до успадкованих звичаїв, у гордості за те, чия кров тече у наших венах, бо ми нащадки повстанців, сильних духом людей, чий патріотизм єднав українські серця.

Наша міць у терпимості і виваженості до рішень. У вмінні не складати руки, коли увесь світ проти тебе, коли немає надії на краще.

Українська нація була, є і буде могутньою, мудрою та незламною.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро Текст Історії мирних молодь Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій