Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Йосипівна Коцюруба

«Ми добре чули, як росіяни бомбили Ірпинь і Бучу»

переглядів: 71

Я домогосподарка. Живу в Нікополі. Коли почалася війна, була у доньки в Києві. 24 лютого ми прокинулися від того, що летіли ракети. Я зателефонувала чоловікові і сказала, що почалася війна, – він не повірив. Я з рідними перейшла в підвал. Ми мешкали неподалік від Ірпеня й Бучі, тому добре чули, як росіяни бомбили ці міста. 

Моя донька – поліцейська. На третій день вона з колегами потрапила в оточення – серед них були поранені. На щастя, наступного дня їх звільнили. 

Згодом я з родичами виїхала на Захід України. Ми познайомилися з дуже хорошими людьми. Вони надали нам будинок, ділилися продуктами. Ми дуже вдячні їм. Через місяць я повернулася додому. 

Влітку почалися активні обстріли Нікополя. Ми з чоловіком бачили, як падали снаряди і як виникали пожежі. Постраждало багато наших друзів. 

На деякий час ми виїхали в село, що неподалік Нікополя. Раз на місяць їздимо до лікаря в місто. Коли в Нікополі тихо – залишаємося вдома, коли починаються обстріли – виїжджаємо в село. 

Ми вдячні Фонду Ріната Ахметова за допомогу. Завдяки їй у нас не було проблем з продуктами. 

Я вірю, що війна скоро закінчиться так само раптово, як і почалася. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій