Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Шевченко

"Ми маємо перемогти і ми переможемо"

переглядів: 81

Шевченко Дар’я
учениці 9-Б класу Одеської гімназії №58 Одеської міської ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Куспляк Людмила Михайлівна

"БУТИ УКРАЇНКОЮ - ЦЕ МОЯ СУПЕРСИЛА"

Україна - країна, яка збагатила світ не тільки своєю історією та культурою, але й людьми, які завжди готові виборювати свої права та свободу. Наша країна є багатонаціональною країною. У нас проживають українці та болгари, поляки та молдовани, турки і гагаузи та інші. Всі ми різні, але всі ми - українці. Нашому народу властива доброта, гостинність, волелюбність. А головне - величезна працьовитість. Це українці вирощують на своїх чорноземах такі врожаї зернових та маслянистих культур, фруктів та овочів, які забезпечують не тільки наше населення, а й країни, що потребують: Африки, Азії та інші.

Бути українцем чи українкою - це не просто національна приналежність, це суперсила, яка надає нам унікальну ідентичність та духовну силу. Наша мова, народні обряди, музика, живопис і література - це частини нашої культури, яка робить нас особливими у світі. Ми можемо бути по-справжньому гордими за свою спадщину та маємо примножувати її і нести в світ для майбутніх поколінь.

Українці славляться своєю міццю і вольовими якостями. Наша історія- це постійна боротьбою за українську ідентичність та незалежність, яка виховала в нас віру у власні сили та готовність працювати над вдосконаленням себе та своєї країни. Ця внутрішня сила допомагає нам подолати найскладніші труднощі та досягати намічених цілей.

Україна - це країна з неймовірною природою, яка вражає своєю красою. Тут є гори, ліси, степи, озера і моря. Тут можна знайти все, що душа забажає: від гірських вершин до піщаних пляжів.

Наші люди жили у чудових мирних містах, де сучасна архітектура органічно поєднувалася з історичними пам'ятками, які разом створювали неповторний український колорит. Ми любили свої мальовничі та затишні села, які потопали у зелені, оточені квітами та фруктовими садами.

Так ми жили… Кожен займався своєю справою: малюки ходили в дитячі садки, грали на дитячих майданчиках, старші діти навчалися в школах, університетах. Дорослі виховували дітей, працювали на виробництвах…

Але до нас прийшла біда. 22 лютого на нас в котре зухвало напав наш споконвічний ворог. Їхня мета незмінна – знищення українського народу, нашої мови, культури та історії, ліквідація української ідентичності.

На жаль, ми не були готові до цієї війни. Але не зважаючи на великі труднощі, наші батьки, брати і сестри дають гідну відсіч ворогові. Багато українців стали на захист нашої Батьківщини, своїх сімей і дітей. Весь народ піднявся проти ворогів. Кожен з нас допомагає чим може: хтось в'яже захисні сітки, хтось допомагають з їжею для наших захисників, інші займаються волонтерством для придбання військової техніки.

Ще нещодавно про нашу країну було мало відомо у світі. Проте сьогодні, захоплюючись героїзмом українського народу у боротьбі за свою свободу, багато держав простягли нам руку допомоги. Вони допомагають нам зі зброєю та боєприпасами, направляють гуманітарну допомогу та дають прихисток для наших людей.

Як показала наша історія і сьогодення, ми, українці, маємо унікальну здатність об’єднуватися у складних умовах і долати всі труднощі. Дуже хочеться, щоб наша єдність проявлялася не лише в часи кризи, але й у щоденному житті, де б ми підтримували і допомагали одне одному.

Україна - це не просто певна територія і місце проживання, це духовна колиска нашого народу. Бути частиною цієї держави - це наша суперсила, яка надає нам можливості зробити вагомий внесок у світовій історії. Використовуючи цю супер силу, ми маємо творити, навчатися, працювати виховувати дітей, допомагати іншим людям. Ми маємо робити все, щоб Україна стала найкращою.

Ми маємо перемогти і ми переможемо!
Бути українцем - це неймовірно!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти безпека та життєзабезпечення перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій