Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Диченко

"Ми – майбутнє України, нам її відбудовувати і піднімати"

переглядів: 206

Диченко Максим

11-Б клас, Куцурубський ліцей імені Т. Г. Шевченка Куцурубської сільської ради Миколаївської області

Конкурс есе «Моя Україна майбутнього»

Мир для мене сьогодні означає - повернення моїх батьків додому живими та здоровими з передової, де вони боронять нашу рідну землю від російської навали. Щоб не чути з бабусею гучні звуки сирен і не прокидатися від вибухів в холодному поті, коли серце калатає, а мозок відмовляється тверезо працювати і оцінювати обстановку яка відбувається навколо тебе.

Хочеться щоб повернулись мої однокласники та друзі, які були вимушені виїхати з нашого села, покинувши рідну школу, рідну домівку та шукаючи прихисток закордоном для врятування свого життя та життя рідних їм людей. Молодший мій братик Миколка щоб пішов в садочок, а потім у перший клас і навчався з своїми однолітками, пізнавав світ у колективі разом з вчителями, а не так, як я, онлайн навчання, вчителі, друзі. Немає живого спілкування, теплих обіймів, щасливого життя наповненого яскравими фарбами, гарними емоціями, новими досягненнями та мріями.

Україна майбутнього для мене це новий етап в житті, це як чистий аркуш паперу, на якому ми самі напишемо нову історію України. Це період відбудування тих постраждалих територій, які вщент зруйновані, не придатні для життя, це не такий легкий та швидкий процес, на який потрібні не місяці, а роки.

Ми майбутнє України, нам її відбудовувати і піднімати, для цього нам потрібно нові знання та вміння і навики, щоб все це разом дало гарний результат.

Україна в майбутньому має бути вільною та цілісною по всім кордонам України. Щоб працювали всі навчальні заклади освіти, дитячі садочки відбудовані та придатні для навчання нового покоління. Відновлені підприємства, фабрики, заводи, на яких люди зможуть працювати та піднімати економіку країни, створені нові робочі місця. Відновлена та налагоджена медична система, надання безкоштовних медичних послуг, ліків для людей похилого віку, ветеранів війни, людей з обмеженнями, малозабезпечених верств населення. Розвиток малого та середнього бізнесу, підтримка фермерських господарств та аграріїв, надання кредитів без процентів, допомога в бізнесі, адже всі податки підуть в державну скарбницю і тим самим піднімуть економіку країни та спроможність розвиватися і розквітати. Один в полі не воїн, але разом ми велика сила!

Коли Україна переможе, перше що я зроблю, це міцно обійму своїх захисників-маму і тата, зможу наживо з ними поспілкуватися, подивитися їм у очі, взяти за руку та відчути батьківське тепло і підтримку, якої зараз мені дуже не вистачає! Поїхати з сім'єю на довгоочікуваний відпочинок в Карпати, вдихнути гірського повітря на повні груди, напитися цілющої води та скупатися у водоспаді, робити ті справи і здійснювати ті мрії, які зараз лише залишаються мріями в моїй голові. Зустрітися з своїми однокласниками, друзями та рідними і довго-довго розмовляти і згадувати про ті страшні часи, які нам усім прийшлось пережити, та планувати і мріяти про своє майбутнє та майбутнє моєї рідної країни.

Піду до церкви та замовлю на поминальну суботу молитву про померлих у страшній війні моїх товаришів, рідних та тих кого навіть не знав, що віддали своє життя, задля нашого мирного спокою та щасливого життя.

Помолюся за спокій душі всіх померлих воїнів, що лежать зараз в холодній сирій землі, які не побачать більше ясне сонечко, місяць і зорі, прохолодні світанки та теплий захід сонечка, не вдихнуть аромат квітів, не почують спів пташок, не відчують на смак ранкову каву, все що вони колись робили зазвичай, більше ніколи не зроблять. Про це не можна забувати і не можливо, цей біль та смуток назавжди залишив товстий рубець на серці!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дмитрівка 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти розлука з близькими Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій