Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми йшли 6 кілометрів по замінованому полю під обстрілами"

переглядів: 99

Привіт, мене звати Настя, мені 15 років, а також в мене є молодша сестра і старший брат. Я народилася в місті Чернігів , але наразі я перебуваю у Львові. Львів мені подобається своєю культурою. Так я знайшла собі нових друзів. В цей не простий час мені допомагають друзі та сім'я своєю підтримкою.

Найбільш мені не вистачає моєї тітки, бабусі та двоюрідних братів та сестер, які залишилися в Чернігові. Перший місяць війни був для нас дуже тяжким, ми майже жили в підвалі, адже постійно були сирени та обстріли. В квітні нам довелося покинути домівку та виїхати з міста, адже в місті залишатися було дуже небезпечно. Виходити з міста було дуже тяжко, спочатку ми йшли 6 кілометрів по замінованому полю під обстрілами, потім ми їхали в бусі на сумках, і не знали, чи виживемо ми, потім нас переправляли через річку на човні, потім знову їхали в автобусі під обстрілами.

Коли ми прибули до Львова, нас поселили в школі на піддони, де ми прожили місяць, було холодно і починалися проблеми зі здоров'ям. Також у Львові я пішла до школи. Я вдячна мамі за те, що вона вивела нас з міста і ми більше не бачили того жахіття. Я вдячна моїм новим друзям та однокласникам за те, що прийняли мене і почали спілкуватися. Я мрію про новий телефон, бо в моєму розбилася камера та екран під час виїзду з Чернігова, тому не можу нормально навчатися.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта внутрішньо переміщені особи Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій