Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Володимирович Ільющенко

«Ми гуманітарну допомогу роздавали, щоб у людей хоч щось було»

переглядів: 57

Я з міста Слов’янська Донецької області. Працював до війни на Слов’янській ТЕЦ, життя налагоджувалися. Збиралися з дружиною розписатися. Та прийшла війна, і все - коту під хвіст.

Я збирався на роботу. Жінка сиділа дивилася телевізор, усім телефонувала, було чути вибухи, а я не зрозумів. Підійшов до неї і кажу: «А що трапилося?» А вона: «Війна почалася!» 

По місту було дуже багато прильотів, і багато - саме біля нашої домівки. Було таке, що мене не було вдома через волонтерські справи, а була дружина - я дуже переживав.

Продукти підвозили - ми гуманітарну допомогу людям роздавали, старалися, щоб у людей хоч щось було. З газом досі у нас перебої: ще не по всьому місту є. Світло -  дай Боже, зараз вже можна приготувати їжу не на кострі. В деяких районах ще не відновили, але хлопці – молодці, не залишають нас без світла, газу. Тепло вже дали в багатоквартирних домах.

Жінчині родичі були в Маріуполі – події  цьому місті більш за все шокували: коли вбивали мирних людей,  руйнували все. І в нашому місті багато руйнувань. Своїми зусиллями будемо відбудовувати.

Судячи з того як наші хлопці женуть їх, то мені здається, що вже до Нового року будемо святкувати Перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій