Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Анатоліївна Борець

«Ми дуже злякалися обстрілу і виїхали туди, де спокійніше»

переглядів: 103

До війни я проживала в місті Покровську, а до 2014 року – у Донецьку. Після початку війни в 2014 році ми приїхали в Покровськ. Тут придбали собі квартиру і спокійно проживали. Я працювала у відділі освіти, в бухгалтерії, а син навчався у школі.

У перший день війни ми були вдома, а чоловік був в Маріуполі. Він працює в поліції, і раніше він говорив, що може бути війна, але я думала, що все буде гаразд.

Нам знову прийшлося переїжджати, тому що у нас в мікрорайоні був обстріл. 

Ми дуже злякалися, і після цього вирішили, що потрібно виїжджати, де спокійніше. Зараз ми виїхали до міста Кривий Ріг. Чоловік залишився у Покровську, а ми тут, і ми не вдома. Переживаємо за рідних, за житло.

Переїхали ми в травні. До того моменту нам було дуже важко: в аптеках не було необхідних ліків, а моїй мамі потрібні ліки. Продукти всі були, але дорожче, ніж у Кривому Розі. Також були постійні проблеми з водою. Газу також не було в області.

Ми переїхали, а батьки залишилася. У них немає газу, води, їм складно зараз жити і з цим справлятися.

Нас вивіз чоловік. Йому на роботі сказали, що він може взяти пару вихідних і вивезти сім’ю. Він нас машиною вивіз до своїх родичів. Ми живемо у них в квартирі. На щастя, у нас не було проблеми, де жити.

Ми дуже сподіваємося, що весною або влітку все закінчиться. Дуже хочеться нашої перемоги. Хотілося б влітку, щоб було все добре, щоб ми були вдома і могли спокійно жити без цих нервів, обстрілів і всього іншого.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровськ 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) діти перший день війни їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій