Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Томін

"Ми дотепер не знаємо, де його тіло"

переглядів: 31

Сергія Томіна вбили російські військові 24 березня 2022 року у Маріуполі на Донеччині. Того дня він разом із товаришем планував дістатися своєї квартири на вулиці Курчатова, щоби забрати речі і перевезти до приватного будинку рідного дядька, що неподалік заводу Ілліча.

Ми дотепер не знаємо, де його тіло

Дорогою авто перестріли російські військові. Вони відкрили вогонь. Сергія застрелили, й машина врізалася у дерево. Другові вдалося вижити і зрештою врятуватися – він сховався під панель автомобіля.

«Сергій поїхав від нас у ту частину мікрорайону, яка вже була захоплена окупаційними військами. Звʼязку не було, тому ми домовлялися про те, що повернеться через годину. Але пройшло дві, три, а потім день, два, тижні… Ми розуміли, що трапилося щось страшне. Товариш Сергія сконтактувався з нами вже пізніше та розповів усе. Його відпустили, і він десь переховувався. Тіло Сергія забрати тоді не дозволили, ми й дотепер не знаємо, де воно», – розповів брат загиблого Владислав у листопаді 2023 року.

Сергієві було 34 роки. Народився і жив у Маріуполі. Працював на металургійному комбінаті. Вільний час проводив із друзями, яких мав багато. Рідні пригадують його чесним, доброзичливим.

«Він вів групу у соцмережі, де викладав свої думки й цитати, намагаючись мотивувати людей бути добрими, справедливими і милосердними, ніколи не опускати рук. Сергій був порядним, добрим, з сімейними цінностями. Люди до нього тягнулися. Ми дуже сумуємо, завжди памʼятаємо про нього і будемо розповідати нащадкам», – додав Владислав.

У Сергія Томіна залишились старша рідна сестра, дядько, тітка, двоє двоюрідних братів та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій