Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діна Козлова

«Ми будемо любити, зустрічати захисників з поля бою та рідних з-за кордону»

переглядів: 38

Козлова Діна, учениця 10 класу Наукового ліцею Житомирської політехніки

Вчитель, що надихнув на написання есе - Боровська-Карандюк Ірина Анатоліївна

Моя Україна майбутнього

Наша історія, історія українського народу - це терниста стежина. За весь період існування українців як нації, ми повсякчас зустрічаємося з  різними перешкодами і переживаннями. Ми донині боремося за свій переможний шлях…

В історії України було багато війн. Наші землі залиті кров’ю як вірних захисників, так і всипані тілами супротивників та зрадників. Багата українська земля споконвіку страждає від ненажерливих ворогів, бореться за незалежність, за свободу слова, за вільне майбутнє…

Лютий недруг постійно намагається панувати в нашій країні і бути диктатором. Чи були ми хоч раз підкорені? Ні, навіть тоді, коли здавалося, що це так, навіть тоді всередині, в душі, ми розробляли “план визволення”, ми бунтували і не давали своєму внутрішньому «я» схилити голову, ми завжди злітали з гордо розпрямленими крилами, як птах, який звільнився з клітки “визволителя” від “доброго” господаря.

Ми робимо ці пориви знову і знову, бажаючи розірвати ланцюги покори і залежності, адже тепер також боремося з сильним ворогом. Нині це війна на смерть за майбутнє нашої країни, за шлях у майбутнє, за вільне життя.

Наше покоління є майбутнім України, адже на наші молоді, ще недосвідчені плечі покладеться відповідальність відбудування і відновлення рідної землі. Саме цією боротьбою ми прокладаємо собі шлях у вільне і тихе майбутнє, пишемо майбутнє нашого народу.

Мир... Це слово зовсім протилежне слову «війна». Усі ми прагнемо миру, за це і боремося, і молимося.

Іноді майбутнє здається нам далеким і зовсім недосяжним, бо вже закінчується терпіння, бо не вистачає сил йти далі. Нам тяжко... Але стає легше, коли думаєш, що буде, якщо ми переможемо, якщо буде перемога та прийде довгоочікуваний мир…

Ми будемо радіти, святкувати та водночас віддавати гідну шану нашим воїнам-захисникам…Ми будемо любити, зустрічати захисників з поля бою та рідних з-за кордону.

Зустрічі з близькими нашому серцю людьми ми ніколи не забудемо, так само, як пам’ятаємо той день, коли ми почули, що почалася війна, пам’ятаємо той день, коли змушені були розлучитися з рідними нам людьми, яких ми відправляли подалі від війни, або навпаки – проводжали в саме пекло війни, як прощалися з тими, хто йшов на війну нас захищати, тоді в голові було багато думок, молитов і супротиву та примирення: чи побачимося знову, чи повернеться живим, за що ці випробування, як далі жити, якось треба далі продовжувати жити…

Україна перемогла! Як ми чекали цих слів… Боже правосуддя здійснилося, ангел-охоронець накриває своїми крильми кожну область, кожне містечко.

Ті, хто довго були в розлуці, знову возз’єднуються. Батьки дочекалися додому сина чи доньку… Діти прокидаються від лагідних обіймів батьків, які будять їх зі словами: «Ми вдома. Україна перемогла!», дружина чи чоловік дочекався свою другу половинку… Живими…

Хоча він чи вона покалічений, але вони цінують одне одного, люблять усім серцем, розуміють, що нарешті зустрілися, нарешті вдома, у себе вдома, і неважливо, чи є в тебе дім чи ні, але ти вдома – у незалежній та незламній Україні, яка перемогла, вистояла.

У моїй майбутній Україні ми реалісти з оптимістичним настроєм. Влада докладає максимум зусиль для того, щоб війна не повторилася, піднімається питання боротьби з корупцією і правильної розбудови України.

У моїй країні майбутнього одним з важливих питань буде фізична і психологічна реабілітація тих, хто постраждав внаслідок цієї жахливої війни.

У моїй країні майбутнього сім’ї, які втратили найріднішу людину, які більше ніколи не побачаться, бо та чи той поклали життя за відстоювання незалежності України; військові, які на власні очі бачили смерть, які втрачали побратимів, які самі були на межі життя і смерті, які щохвилини прощалися з життям, які нищили ворога, щоб бути вільними, жити у вільній країні, щоб дати можливість нам, нинішньому поколінню, жити і творити оновлену Україну; нащадки, які ненавидять ворогів, а їхні бояться наших, - усі навчилися жити з цим болем війни, який зробив усіх сильними та нескореними.

Моя Україна, яка перемогла, вона відроджується, вона перероджується і живе.

Спочатку вона навчилася жити з цією ненавистю до ворога, вона навчилася жити з мільйонами перероджених і сильних та нескорених, які знають, що таке смерть, а такі люди понад усе цінують та люблять життя, вони настільки сильні, що готові на смерть стояти за свою Україну.

У моїй Україні майбутнього нема місця зрадникам, корупціонерам і пристосуванцям, вони несуть відповідальність за скоєне.

Україна в Євросоюзі. Наша країна продовжує бути годівницею всього світу. Ми постачаємо до різних країн зерно, наші родовища корисних копалин надпотужні, у нас багаті ліси, гори, у нас дивовижні відбудовані міста, які відомі на весь світ. Туризм приносить великий дохід нашому краю. Кордони відкриті і багато іноземців із великим задоволенням та інтересом відвідують мою Україну, цікавляться місцями «великих попадань», наш нескорений народ ділиться досвідом протистояння ворогові і виживання у воєнні часи, українцями продовжує  захоплюватися весь світ, а такого сусіда, як росія, нема на карті світу.

Наша освітня галузь теж гарно розвивається, ми вміємо комунікувати з представниками інших країн, ділимося своїми досягненнями в галузі освіти, робимо багато відкриттів щодо усіх галузей науки.

Моя Україна вільна! Я вірю, що буде так, як заповів великий Кобзар: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Житомир 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій