Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Михайлович Бабійчук

«Місяць прожили в окупації, а коли вони почали машини забирати, погрожувати, роздягати, то вирішили виїхати»

переглядів: 336

«Ми спали і нам зателефонували з-під Києва родичі і сказали, що почалася війна», - згадує Володимир Бабійчук із Федорівки. До війни він мав своє фермерське господарство, але коли прийшли російські військові, то довелося все кинути і виїхати до Запоріжжя. Місяць він прожив в окупації, а коли у місцевих жителів почали відбирати машини, погрожувати, роздягати під час перевірок, то сил перебувти там уже не залишилося. Каже, що окупанти зараз господарюють у його селі – всі розікрали, розкрили гараж і повиганяли техніку, яку не змогли використати просто розстріляли. У хаті чоловіка виламали двері та винесли все з дому, а потім у хату прилетів снаряд і там вилетіли вікна. Володимир каже, що зараз найскладніше для нього це невідомість. Вже два місяці він із дружиною сидить в обласному центрі та не знає, що робити далі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Федорівка 2022 Аудіо Історії мирних чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій