Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Миколаївна Лимаренко

«Мені страшно, але діватися нікуди»

переглядів: 91

Вчителька зі Слов’янська виїжджала з міста, але повернулася заради роботи та дітей

Сім’я в мене з трьох чоловік: я, син та чоловік. Зараз усі не працюють, працюю тільки я, тому що я вчитель. Ми зі Слов’янська. 

У день початку війни був якийсь страх і жах. Ми прокинулися о п'ятій ранку від вибухів. Потім нас зібрали в школі і роздали трудові книжки.

Почалися обстріли Слов’янська. Стріляли з РСЗО, тому що близько – у 10 кілометрах - була лінія фронту. І ми виїхали. А потім, коли трішки далі відігнали фронт і в місті з’явилися світло та газ, я повернулася. 

Зараз більш-менш нормально, але були також прильоти і у нас, і по Краматорську, тому страшно, але діватися мені нікуди. Отже, я поки буду в місті, ми надіємося на нашу армію, на ЗСУ - що вони проженуть ворога.

Я повернулася з евакуації, тому що мені потрібно працювати, і в мене є діти, з якими займаюсь індивідуально. У мене немає грошей, щоб винаймати житло.

Мене шокує, що ведеться обстріл мирного населення великими ракетами і по Дніпру, і по Краматорську. Знищується мирне цивільне населення, яке ні в чому не винне. Дуже страшно, коли в наш час гине стільки людей. 

У нас в місті працюють і магазини, і аптеки, і видається гуманітарна допомога. У нас такого в місті не було, щоб люди голодували. У нас навіть швидка приїжджає, так що працює все: і банки, і лікарні. Не вистачає тільки роботи, тому що всі заводи стоять.

Хотілося, щоб у цьому році війна закінчилася. Але багато залежить не тільки від нашої армії, але й від наших партнерів. Думаю, сили волі вистачить нам, щоб вистояти, бо ми дуже згуртований народ. Я мрію тільки про мир. Більше нічого не потрібно, все буде, коли буде мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій