Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єгор Мазан

"Мені наснився чудовий сон про те, як ми відпочиваємо на морі у Маріуполі"

переглядів: 161

Мазан Єгор, 15 років, учень Кам'янського енергетичного фахового коледжу, КІ-22-1\9, м. Кам'янське, Дніпропетровська область

Вчителька, що надихнула на написання твору - Гусак Наталія Сергіївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

24 лютого 2022 року Володимир Путін сказав, що прийнято рішення про проведення спеціальної військової операції, і я думав, що він блефує, я не міг повірити, що він це зробить, що реально зможе віддавати такі нелюдські, жорстокі та безжальні накази.

А 25 лютого в нашому місті вперше залунала сирена…

Ми всією родиною бігли до бомбосховища.

Всі були неймовірно налякані і дуже боялися, що щось станеться…

Передусім я боявся, що щось станеться з моєю сім'єю, і я не знав, що мені робити в той момент.

І ось нарешті відбій… «Слава Богу, що все закінчилось, все буде добре» - подумав я. Але потім знову і знову вили сирени, почав з’являтися страх, я не знав, що відбувається, я боявся, що маленький племінник буде бачити цю війну, я подумав, що про те що буде з моєю родиною.

Ці гнітючі думки тривожили мене постійно…

Згодом брат намагався заспокоїти мене, сказавши, що путін просто хоче залякати нас, хоче, щоб ми боялись…

Але нічого в нього не вийшло!!! Я послухав брата та ліг спати…

Мені наснився чудовий сон про те, як ми відпочиваємо на морі у Маріуполі (часто їздили туди до знайомих моєї мами), як приємно світить сонце…
Аж раптом мене розбудив звук сигналу тривоги, я прокинувся і зрозумів, що нажаль все добре залишилось у моєму сні…

Головним моїм завданням під час перебування у бомбосховищі було заспокоювати племінника, тримати його дуже міцно за руку, щоб він ні про що не запідозрив…. Його заспокоюю, а сам мрію про спокійне життя, просто сиджу і думаю, коли війна закінчиться, коли все буде як раніше?!

Саме в ці «холодні» години (у підвалі було дуже холодно) ми знаходили «теплі», радісні моменти - племінник вперше сказав моє ім'я правильно, завдяки цьому у мене піднявся настрій.

В наступні дні ми вирішили запастись продуктами, пішли в найближчу крамницю, де було дуже багато народу і я занервував…

Ми купили те, що нам було необхідно. І потім знову була сирена і ми пішли в бомбосховище…

Згодом ми звикли (як би страшно це не звучало) до сигналів повітряної тривоги , навчились правильно діяти ,коли вона починається …

Я завжди хотів, щоб в цьому світі було добро, а не зло, і я не бачу в ньому місця війні, за 8 місяців знущань над моєю країною я так і не зміг зрозуміти, навіщо ця війна, чого хоче домогтися наш сусід?
Чому щодня ми бачимо численні руйнування, чому щодня гинуть десятки, а іноді і сотні людей, мирних українців від вибухів та від обстрілів. Від катувань та знущань окупантів.

Чому?

Вірю, що дуже скоро забуду про ці думки в моїй голові, що зовсім скоро наші найкращі захисники доведуть всьому світові (ми про це знаємо і так), що вони найкращі і рівних їм немає!!!

Слава Україні!!!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта харчування дітей діти перший день війни їжа 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій