Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Мені часто сняться жахіття, що вбивають всю мою родину"

переглядів: 97

Доброго дня Святий Миколай, мене звуть Варя, мені 6 рочків. Я народилась та жила в м. Харків, зараз я живу у м. Полтава і ходжу тут до 1 класу. Тут добре, не стріляють і немає вибухів... але дуже хочу додому, проте мама каже, що мені краще поки бути тут.. В мене тут з'явилась лише одна подруга Міра, вона також з Харкова.

Я, як і обіцяла тобі в минулому році, продовжую займатись вокалом та акробатикою. На жаль, тут немає моєї улюбленої балетної школи, вона залишилась вдома, я обов'язково туди повернусь і знову буду танцювати в спектаклях. Я дуже сумую за своїми подругами Дариною, Вікою та Ладою, за своїм садочком. В мене не було випускного. Я останній раз там була 23 лютого. Там залишились моя піжамка та поняшка пинки пай, але садочок розбомбили і моїх речей там більше не має.

Я дуже мрію про те, що закінчиться війна і ми з сім'єю повернемось додому. В мене є маленька сестричка Аліса, їй скоро буде 2 роки. Я її дуже сильно люблю і вона мене! Вона дуже любить м'які іграшки! Але мені часто сняться жахіття, що вбивають всю мою родину.. мама мене водить до психолога. Я вірю в тебе святий Миколай, ти мені завжди телефонував і писав листи, я всі їх зберігаю. Я знаю, що ти існуєш! Дякую тобі! Обіцяю, що в наступному році я буду чемною і слухняною дівчинкою і обов'язково буду добре навчатись.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій