Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Петрович Костін

«Мене заарештували на десять діб, хотіли відправити в Оленівку»

переглядів: 216

Мені 31 рік. З 2019 року жив у Маріуполі. Працював спочатку на Азовсталі, а потім перевівся на завод Ілліча. Коли почалася війна, лежав у лікарні. 26 лютого мене виписали. 

Найбільші труднощі були з водою. По неї потрібно було ходити під обстрілами до криниці. Готувати їжу було проблематично також через обстріли.

23 лютого в наш будинок влучила ракета. Ми з дружиною тоді ночували у знайомих. Через три дні в наш мікрорайон ввійшли окупанти й вивезли нас на фільтрацію в Донецьк. 

Мене заарештували на десять діб. Після цього зі мною спілкувалися представники ФСБ. Вони хотіли відправити мене в Оленівку, але зрештою відпустили. 

Я зв’язався з дружиною. Виявилося, що вона була в Тольятті. Поїхав до неї. Там мене примушували оформлювати російське громадянство, але я відмовився. Потім наші волонтери вивезли мене через Башкирію та Білорусь в Україну. 

Я не знаю, яке майбутнє чекає на мене. Мій будинок в Маріуполі розбитий. Скадовськ, у якому я жив до 2019 року, окупований. Там залишилася моя мама. Хочеться, щоб був дах над головою і робота.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими окупація фільтрація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій