Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Нагорна

"Мене відкинуло, а вони загинули від осколкових поранень"

переглядів: 13

17-річна Анастасія Нагорна загинула у Маріуполі під час повномасштабного російського вторгнення. 13 березня 2022 року вона зі своїм хлопцем Нікітою, який напередодні приїхав, вийшли у двір будинку на бульварі Шевченка, 244. У цей час туди прилетіли міни.

Мене відкинуло, а вони загинули від осколкових поранень

«Вони були у своєму дворі, вийшли на вулицю погрітися, погода – сонячна, і на вулиці було тепліше, ніж у квартирі. Підійшли до мене, я готувала їжу на вогні. Попросила їх грітися біля під'їзду, оскільки було дуже шумно… Тільки-но вони відійшли, як прилетіло. Мене відкинуло, а вони загинули від осколкових поранень», – розповіла мама Анастасії, Олена.

Анастасія Нагорна була родом із Донецька – там зростала і ходила до школи. Із початком російсько-української війни у 2014-му сімʼя переїхала у Костянтинівку, а потім до Маріуполя, куди батька дівчини скерували на роботу. У Маріуполі Настя продовжила навчання, мала хороших друзів.

«У 2022 році на морі Настінька познайомилась із Нікітою. Вони почали зустрічатися. Він нам дуже сподобався, приїжджав у гості. Потім також познайомив Настю зі своєю мамою, бабусею і дідусем», – додала мама загиблої.

Тіло Насті прикопали у дворі, а 13 травня 2022 року дівчину перепоховали.

У Анастасії Нагорної залишилися батьки та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій