Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Леонідович Столяров

«Мене вибуховою хвилею вдарило об стіну»

переглядів: 117

Мені 54 роки. Я з села Мирне Запорізької області. Зараз воно окуповане. Так склалося, що я поїхав у справах до дітей за кілька годин до окупації. Більше не зміг повернутися. Все, що в мене залишилося, – це документи й автомобіль. Будинок побитий. Все, що в ньому було, росіяни вивезли. Я працював трактористом, комбайнером, водієм. Старався для сім’ї. Хотілося жити краще. Були мрії й плани, а окупанти вмить їх перекреслили.

Важко змиритися з втратою того, що наживав упродовж всього життя. Та нехай це буде найменша втрата в моєму житті. Головне, що діти й онучка живі. А все зруйноване відбудуємо. Треба не падати духом.

Щодня – прильоти. Тяжко жити в постійному страху. Росіяни не дивляться, куди вони б’ють. Їм все одно.

Вони принесли смерть, голод, розруху. Багато рідних і знайомих пішло з життя через цих «визволителів». Хочеться, щоб росіяни забралися з нашої землі.

Я мав родичів у росії. Зараз вже не вважаю їх ріднею. Вони не розуміють, що їхня армія вбиває мирних людей і руйнує наші міста й села. Кажуть, що все буде добре. Тепер їх для мене не існує.

Мене шокує те, що моя чотирирічна внучка втратила дитинство. Вона мислить по-дорослому, розуміє, що таке війна.

Ще в мирний час я дізнався, що маю камінь в жовчному. Через війну я відклав лікування. На початку літа мене вибуховою хвилею вдарило об стіну. Після цього у мене з’явилися приступи болі. Виявилося, що від удару камінь розколовся й забив протоку. У мене не було коштів на операцію. Мої знайомі, що зараз на фронті, дізналися про це й прислали мені необхідну суму. Мене це дуже вразило. Це я мав би їм допомагати. А вийшло, що вони, самі знаходячись у небезпечній ситуації, потурбувалися про мене.

Майбутнє буде вільним, радісним і щасливим. У внучки буде дитинство, і в дітей все буде добре, і у нас. Усі українці, які вірять в нашу країну й воюють за неї, житимуть щасливо. Все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирне 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота діти внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій