Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Яківна Коростишевська

«Мене розбудили, й одразу над нашим будинком пролетіла перша ракета»

переглядів: 155

Родина жінки виїхала з рідного дому до вимороженої хати у селі, щоб потім розлетітися по всій країні та за кордон

Я спокійно спала вдома, бо мені зранку 24 лютого потрібно було йти на роботу. Коли мене підняли і сказали, що почалась війна, я спочатку не повірила, що таке могло статися в нашій країні, але за три хвилини над нашим будинком пролетіла перша ракета. 

Моїй родині довелося виїжджати з нашого будинку у село, де немає газу в будинку і у перші дні було дуже холодно, бо оселя була виморожена. Найбільш шокуючим моментом для мене була кількість людей, які виїжджали з нашого міста і не знали, повернуться вони, чи ні.

У нас не було достатньо дров для опалення будинку, але мій роботодавець подарував необхідні кошти для його придбання.

Церква «Ясна поляна» в Харкові допомагала продуктами харчування та засобами гігієни.

Через війну наша родина роз’їхалася. Мої молодші сестри виїхали з України, батьки та брат залишилися в Харкові. Брат – волонтер, допомагає розвозити продукти харчування. Ще одна сестра з чоловіком та дітьми виїхали на захід України.

Коли я приїхала на декілька днів в рідне місто і побачила багато знайомих живими і здоровими, ми обіймали один одного і були дуже раді побачитися. Мене розчулило, коли в нас дома, не дивлячись на війну та вибухи, народились маленькі каченята. Через них ми бачимо, що життя продовжується.

До війни я працювала в книжковому магазині. Це була моя улюблена робота, але зараз магазин не працює, і я без роботи. Займаюсь сільським господарством. На моїй роботі є календар, на якому потрібно переставляти бігунок кожного дня. На жаль, на ньому так і залишилась дата 23 лютого 2022 року. День, коли ми ще не уявляли, як зміниться наше життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки молодь діти переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими 2022 Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій