Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Миколайович Сизоненко

«Мене лякали навіть не ворожі війська, а обстріли»

переглядів: 170

Охтирку окупували в перший день війни. Володимир вивіз родину з міста того ж дня.

Я з Охтирки Сумської області. Маю дитину та дружину. Про війну я дізнався з пабліків у мережі, також мені телефонували друзі. Я не знав, що робити, був розгублений. Зранку буквально за дві години російські війська були вже в тут. Ми виїхали з дому в обід, коли Охтирку вже зайняли росіяни. Колони транспорту на виїзді не було. Можливо, всі вже виїхали раніше.

Зараз ситуація вже стабілізувалась, а перший місяць війни був для нас важким. Ми не мали роботи, не розуміли, що робити далі.

Шокували обстріли – ракетні, мінометні. Мені здається, навіть російські війська не так лякали, як обстріли. Наш будинок був пошкоджений. Але місцева влада його вже відновила.

Я вважаю, що війна може скінчитися навіть цього року. Мабуть, це будуть переговори. Я не вірю, що війна може скінчитися якось по-іншому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій