Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна

«Мене било залізними осколками»

переглядів: 39

Я з Ізюмського району, із села Студенок. Мені 65 років. Було нормальне життя до війни. Тепер мені хочеться повернутися додому, бо моя нервова система вже не витримує. Мені не подобається життя, яким я живу. 

Зрозуміла, що розпочалася війна, бо стали в нас гупати, бомбити нас почали. 

У нас у селі почали будинки обстрілювати. Я вийшла з дому опівдні, а навколо все - чорне. Я навпроти будинку не бачила своєї кухні. 

Мені зателефонувала сестра і сказала, щоб я тікала до неї, щоб разом виїхати звідти. Поки до неї добігла, то вся була чорна. Мене било залізними осколками. Я досі не можу вилікувати плече. 

Виїхати було складно. Ми з сестрою переночували в підвалі, а зранку нас забрала машина. Поки доїхали до Дніпра, нас п’ять разів пересаджували в інші автобуси. Із Дніпра поїхала в Кривий Ріг до сина. Там побула п’ять місяців. Потім син поїхав до своєї сім’ї, а я приїхала в Жовті Води. Якби я знала, що буду так жити, то краще б повернулася додому. Усе важко. 

З харчуванням проблем не було - постійно дають гуманітарку. А от із людьми неможливо себе стримати. Вони тут тяжкі. Буває, що все нормально, і тоді хочеться тут жити. А тільки якесь непорозуміння – відразу гризня. У нас у селі такого не було, там усі поважали одне одного. Хочу поїхати додому, але там немає ні світла, ні дров. 

Мені чомусь здається, що вона ніколи не закінчиться. Це не війна, а заробляння грошей. Руйнують села, міста, а навіщо – невідомо.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Студенок 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій