Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван Павловський

"Мати Тетяна Володимирівна не знає, що сталося з тілом її сина"

переглядів: 132

Іван Павловський загинув 15 березня 2022 року на Лівобережжі Маріуполя неподалік «Азовсталі». Він потрапив під артобстріл. Поряд була знайома, яка отримала поранення. Обстріли не стихали й убитого Івана довелося залишити, у рюкзаку поряд були його документи. Іванові Павловському було 22 роки.

Мати Тетяна Володимирівна не знає, що сталося з тілом її сина

Мати Тетяна Володимирівна не знає, що сталося з тілом її сина. Рідні розшукували інформацію про нього по різних групах. Потім їм повідомили номер поховання. Але знайомі так і не знайшли могилу за тим номером.

Іван народився та жив у Маріуполі. У грудні 2021 на відмінно захистив диплом в Приазовському державному технічному університеті, але так і не встиг його забрати. Іван брав участь у наукових розробках та різноманітних конкурсах з інформаційних технологій. Вигравав призову поїздку до Японії.

«Цього студента я запам'ятала дуже добре. Вихований, розумний, наполегливий! Таких студентів – одиниці», – розповіла викладачка хлопця.

Іван Павловський багато років також займався танцями та вже тренував сам. Його любили діти та дорослі, він умів згуртувати навколо себе, вести за собою. Міг організувати, пояснити складні моменти, знайти до кожного підхід. Був справжнім лідером. Іван мріяв поєднувати кар'єру танцюриста з програмуванням. Під час навчання в університеті підробляв, дбав про сім'ю і знаходив час для рідних.

«Іван мені син, але він був як друг. В усіх питаннях могла на нього покластися. І під час розлучення, і щодо роботи. На свята дарував якісь особливі подарунки, щоб побалувати. Під час останньої зустрічі дав поради, завдяки яким ми вижили в Маріуполі. Ваня ніс у світ найкраще: світло, доброту. Я вважала, що мені дуже пощастило, що він мій син. Це був потік доброти та розуміння. Його місія була – піклуватися про інших. Ми зберігаємо ті мюслі, які він приніс під час обстрілів. Як пам'ять», – розповіла мама.

В Івана залишилися мама, молодші брат та сестричка. Для дівчинки, від якої був старший на 12 років, Іван став і братом, і татом одночасно. В них були свої «секретики», ділиться мама. Сестричка дуже сумує за Іваном.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій