Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карина Іванівна

«Мама запитувала: що це стріляє? А я говорила, що петарди»

переглядів: 499

Я народилася в Вологді, в 2002 році приїхала сюди, щоб доглядати за мамою. Чоловік помер, у дітей були свої сім'ї, а тут я була потрібніше. До війни ми з мамою жили добре, тут все рідне. У мене свій будинок, є город. Все було чудово. Поруч у нас озеро, ліс, дуже добре і красиво. Незважаючи на те, що в Росії живуть сини, я не хочу їхати.

Коли почалася війна, мама себе почувала погано. Вона запитувала: що це стріляє? А я говорила, що петарди. Намагалася їй не говорити, що відбувається. Тим часом обладнала місце в погребі, щоб у разі обстрілів було куди тягнути маму. У той час я натерпілася багато страху. Було таке, що відключали світло і газ, і ми готували на багатті, але це тривало недовго.

На маму отримувала гуманітарну допомогу. Спочатку Польська організація давала їй побутову хімію, гігієнічні засоби. Коли я розповіла про це мамі, вона навіть плакала. Допомагав нам Фонд Ріната Ахметова, давали продуктові набори. Я приносила їх додому, а мама говорила, що це Божа допомога, вона молилася за Ріната Ахметова. Ця підтримка нас сильно виручала.

Мама запитувала: що це стріляє? А я говорила, що петарди

Близько від нас знаходиться Горлівка, у нас були такі обстріли, що я підстрибувала в ліжку, в будинку тремтіли шибки. Найбільше я боялася, що мені доведеться ховати маму.

Мама запитувала: що це стріляє? А я говорила, що петарди

Мрію, щоб все закінчилося. Після того, як померла мама, я перебуваю в постійній депресії, мені нічого не хочеться. Я тут залишилася зовсім одна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новгородське (нині Нью-Йорк) 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій