Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Володимирівна Анікєєва

"Мама не витримала евакуації: померла в дорозі"

переглядів: 103

Ми проживали в Харкові. Потім виїхали до Вінниці. Там поховали маму. Переїхали у Чернівці, а потім у Сумську область. Я звідси родом. 

Початок війни мене застав вдома, у Харкові. Ми живемо якраз біля П'ятихаток. Наш будинок був на горі, і Харків був перед нами, як на долоні. Я прокинулася від вибухів і від того, що скрізь були залпи вогню. Ми разом з мамою і чоловіком поїхали у приватний сектор у перший же день війни. 

Виїхали ми з Харкова 2 березня. Моя мама була після двох тяжких операцій і двох інсультів. Я дуже боялася виїжджати. Вже виїхали всі наші знайомі, залишився тільки один. Він зателефонував увечері і сказав, що буде виїжджати зранку, і якщо ми хочемо, він може нас забрати. Ми довго не наважувалися, тому що боялися за маму. Але зранку таки вирішили виїжджати - почали літати літаки, бомбити, і по Харкову почали їздити рашисти. Ми приїхали забрати речі до себе в квартиру - на Північній Салтівці було дуже страшно. 

У дорозі на той момент було дуже багато блокпостів. Через це ми постійно стояли в пробках. Зі мною весь час була моя кицька. Вона добре перенесла дорогу.

Я працюю онлайн на основній роботі. У мене було дуже складне життя, воно мене загартувало. Поки боремося, тримаємося і віримо у Перемогу. 

Майбутнє буде спочатку тяжким, а потім прекрасним. Стільки життів принесено в жертву задля Перемоги України, тому майбутнє має бути тільки чудовим.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій