Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Шулежко

"Майже вся наша родина досі лишається на окупованій території"

переглядів: 43

Шулежко Наталія 

ВСП «ВФК ЛНУП», студентка 2 курсу спеціальності «Ветеринарна медицина»

Вчитель, що надихнув на написання есе - Хамець Наталія Ярославівна

Війна. Моя історія.

Історія моєї родини почалась ще в далекому 2014 році. Мій любий Крим окупували, забрали в мене можливість жити і рости у рідному краю. Тоді почалося наше виживання, бо життя в окупації більш схоже на важке існування. Згодом ми покинули Крим і стали переселенцями, але нажаль майже вся наша родина досі лишається на окупованій території.

Звісно з початком повномасштабного вторгнення емоції стали більш глибокими і страх посилився, але я не скажу, що ця подія стала для нас несподіваною, для мене як і для багатьох інших громадян нашої країни, які ще раніше постраждали від агресивних дій росіян.

Перші місяці російсько-української війни великим болем для нашої сім’ї стали жахливі бойові дії в рідних для серця містах Донеччини.

З кожним днем я все ясніше усвідомлюю, що вже ніколи не буде, як раніше, і моє дитинство в цих областях лишиться тільки в спогадах.

Звісно ми знали, що росія просто не відступить від своїх планів, бо занадто довго готувалась до своїх загарбницьких дій, але звичайно, як і всі люди, хотілося б сподіватись на якнайшвидшу перемогу. 

Я думаю, що всі діти України дуже швидко подорослішали за останній час, стали більш відважними, свідомими і сильнішими, але нажаль це виявилось дуже болючим і жахливим досвідом.

Ми навчились цінувати кожен день свого життя і будь-яку добру новину сприймати, як свято. Війна дуже негативно впливає на емоційний стан. В жахливому сьогоденні ми намагаємось пристосуватись до життя, не втрачаючи віри в світле і спокійне майбутнє України.

Я впевнена, що ми вистоємо проти цієї навали і матимемо змогу йти вперед. Українці мають засвоїти цей страшний урок і не робити помилок в майбутньому, постійно пам’ятати і шанувати Героїв, віддавши своє життя і здоров’я для існування майбутніх поколінь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Львівська область 2014 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій