Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослав Гемса

"Майже рік пройшов, а рана від втрати нашого рідненького, нашої опори, не загоїлася"

переглядів: 211

У перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ярослав Гемса повернувся з Черкащини на рідну Миколаївщину. З дому вирушив до військкомату, щоб стати на захист України. Дорогою потрапив під ворожий обстріл. Отримав тяжкі поранення. 3 березня 2022 року помер у Миколаївській лікарні № 5. Чоловікові було 42 роки.

Майже рік пройшов, а рана від втрати нашого рідненького, нашої опори, не загоїлася

Ярослав Гемса народився у селі Українка Миколаївської області. Був майстром з роботи по каменю. Працював у фірмі «Магія каменю» в Умані на Черкащині.

«Слава був будівельником і дуже любив свою професію. Він працював із гранітом. Виготовляв каміни, підвіконня, сходи. Цим і захоплювався», – розповіла дружина загиблого Валентина Гемса.

«У перший день війни Слава повернувся в рідну Українку. Він твердо вирішив іти на фронт. Та не судилося… Коли він їхав до військкомату, потрапив під обстріл між селами Шевченкове та Миколаївське. Помер 3 березня в лікарні №5…», – додала Валентина.

За її словами, чоловік був світлим, добрим і веселим.

«Мені він був найкращим чоловіком, доньці – найкращим татом. Дуже сумуємо. Майже рік пройшов, а рана від втрати нашого рідненького, нашої опори, не загоїлася. Болить так само», – сказала жінка.

У Ярослава залишилися дружина і донька. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаївська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій