Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Семенівна Попович

«Люди їхали, а їх розстрілювали»

переглядів: 54

Ольга Семенівна не чекала, що буде війна і стануться такі руйнування. Кам’янське вже геть розбили, але вона вірить, що після перемоги зможе повернутись додому

Ми з села Кам'янського Запорізької області, з гарячої точки. Села вже немає, його розбили, але продовжують обстрілювати. У мене є діти і онуки. Я останнім часом не працювала, господарювала у полі, у садочку, дітям з онуками допомагала.

24 лютого ми вдома були. Ракети над нами літали. Не хотілося вірити, що це надовго. Але окупанти стріляли по мирному населенню. У нас у селі поранені були, гинули люди. Колони розстрілювали на трасі. Це був жах: люди їхали, а по них стріляли.

Півроку ми там залишались. Діти, онуки роз’їхалися. Родичі наші через волонтерів їжу, ліки нам передавали, а потім домовились, щоб нас вивезли. Вибиралися ми під кулями. Дорогою молилися.

Спочатку у Запоріжжі у мене була депресія. Я брала себе в руки, шукала роботу. Вийшла працювати, стало легше. З рідними спілкуюсь, це відволікає.

До війни в мене було власне господарство. Усе було налагоджено, а тепер усе порозбивали. Будемо відбудовувати. Головне, щоб мир настав. Я надіюся, що восени ми повернемося додому. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних жінки молодь діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій