Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Іванівна Ярова

«Люди, які сиділи в підвалі, опинилися під завалами»

переглядів: 94

Я зараз живу в Запоріжжі з чоловіком, мамою, донькою і внучкою. Ми виїхали з Оріхова 19 квітня. Наш будинок постраждав від обстрілів.

Я працювала в суді. 24 лютого, о шостій ранку, йшла на роботу й побачила, як летіли літаки, почула вибухи. Потім мені зателефонували знайомі із Запоріжжя і сказали, що почалася війна. Я довго не могла оговтатися від такої новини.

Чоловік і мама потребували ліків. Нам передавали їх із Запоріжжя, бо в аптеках нашого міста майже нічого не залишалося. Деякий час не працювали магазини, а на ринку продукти значно подорожчали.

Два тижні не було світла й централізованого водопостачання. Добре, що по місту розвозили воду. Згодом почали видавати гуманітарну допомогу. А коли приїхали в Запоріжжя, отримали продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова. Дуже дякуємо Фонду за підтримку.

Ми виїхали після того, як посилилися обстріли. Прилітали фосфорні бомби. На нашій вулиці багато розбитих будинків. У сусідньому кварталі люди, які сиділи в підвалі, опинилися під завалами. Лікарні не працювали. Було страшно залишатися. А зараз переживаємо за своє житло. Ми залишили в Оріхові все, що мали. Хочеться, щоб швидше закінчилася війна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій