Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Василівна Мироненко

«Літаки кружляли, страшне коїлося»

переглядів: 97

Мені 73 роки. Я з Бахмуту. У мене є донька, зять, онук і внучка. Вони перебралися у Полтаву у квітні, коли почалися бойові дії поблизу нашого міста, а я – у травні. Виїхали на автомобілі внука. Взяли два мішки теплого одягу на п’ятьох, забрали кішку. 

Я жила у квартирі, а донька – в будинку. Коли отримую пенсію, їжджу додому. Коли приїхала вперше, ходила по місту й плакала. Як була в жовтні, зникли світло, вода й газ. Ходила до сусідів чай пити. Вони гріли його на вогнищі. 

Наш мер турбувався про жителів міста. Ми йому вдячні. І гуманітарна допомога була. Спасибі за неї волонтерам.

Ми живемо в гуртожитку, уп’ятьох в одній кімнаті. Донька дистанційно викладає українську мову в старших класах. Їй тяжко в таких умовах. Коли було тепло, ми виходили на вулицю. А тепер сидимо й чекаємо, поки закінчаться уроки. Хотілося б зняти квартиру, але це дорого.

Ми не плануємо більше нікуди їхати. Лише додому, якщо можна буде повернутися. 

Я ходжу плести сітки для військовослужбовців, в’яжу шкарпетки. Інколи ходимо з донькою в кінотеатр. Відвідую церкву. Одного разу в ній діти виступали. Я послухала їх, поплакала – і стало легше. 

Надіюся навесні повернутися додому. Коли я була там влітку – літаки кружляли, страшне коїлося. Я молилася, щоб на мене снаряд не вплав і в наших військових не поцілив. Сподіваюся, що наступного літа у Бахмуті буде спокійно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій