Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Іванівна Рижкова

«Летить! І прямо до нас у під’їзд»

переглядів: 680

У 74-річної Раїси Рижкової війна забирає останні сили. Вона живе в Новолуганському разом із чоловіком. Їх мирна старість закінчилася у 2014 році.

Ой, що тут було... Це жах! І стріляли, і бахали, і бомбили будинки. Мені вибили вікно, я живу на п’ятому поверсі. А потім приходили: «Ми вам вставимо». Але так ніхто і не вставив, зробили самі.

Один раз доводилося бачити воєнні дії на власні очі. Я була на вулиці з іншими жінками. І летить! Прямо до нас у під’їзд залетіло. Усі почали втікати, а я сіла й сиджу, не можу. Злякалася. Було дуже страшно, нічого не пам’ятаю. Але я чекала онучку, вона повинна була до мене прийти. Дуже важко…

Летить! І прямо до нас у під’їзд

Війна принесла нам зміни в здоров’ї. Дуже хворів чоловік. Але я і сама хворію, зараз усі болячки вилазять.

У безпеці себе не відчуваємо; буває, що сильно стріляють. Але ми чекаємо чогось хорошого, Бог його знає...

Чоловік отримував гуманітарну допомогу. Це було у 2017 чи у 2016 році, я вже й не пам’ятаю. Там і масло було, і цукор, і тушонка, і консерви.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новолуганське 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) малозабезпечені перший день війни їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій