Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Тищенко

"Легких тобі хмаринок на небі, Катю!"

переглядів: 58

Життя 33-річної Катерини Тищенко відібрав авіаудар по приватному житловому будинку у селищі Парковому, що в Центральному районі Маріуполя. Разом із Катериною загинули її мама та бабуся.

Легких тобі хмаринок на небі, Катю!

Коли почалася повномасштабна війна, Катя мешкала в квартирі друзів у 23-му мікрорайоні. Та після того, як там зникло опалення, а обстріли навколо посилювалися, вона прийшла до будинку мами і бабусі в селищі Парковому. Тут було пічне опалення, харчі, вода.

«Якщо би Катя залишилася в квартирі друзів, то могла би вижити, бо та квартира ціла, за винятком кількох розбитих шибок», – розповіла тітка Тетяна Тищенко.

Катерина з мамою і бабусею загинули 17 березня 2022 року від російського авіаудару.

«Снаряд поцілив у прибудову, де був підвал. Катя і бабуся встигли туди заскочити, та це їх не врятувало. Маму Аллу накрило перед порогом, шифером з даху знесло півголови», – розповіла Тетяна.

Тіла загиблих витягнули сусіди. Віднесли до кладовища за ринком «Каліфорнія». За два тижні, коли обстріли трохи вщухли, Тетяна з чоловіком опізнали рідних. Там і поховали.

Катя була податковою інспекторкою в Маріуполі. Її пригадують доброю і життєрадісною. Жінка будувала стосунки з коханим. Мріяла про власну родину.

«Ще 24 лютого, коли я нервово обдзвонювала всіх родичів і знайомих, Катя мені розповіла, що першою їй подзвонила мама і сказала: «Катюша, я люблю тебе!» Після цього Катя сказала мені: «Я тебе теж люблю». Через клубок у горлі я тоді нічого не відповіла, тому кажу зараз: «Катюня, хоча ви з Аллою і не мої кровні родички, а чоловікові, але я вас любила наче своїх. Свої по духу, доброті, ставленню до цього світу. Немає дня, щоб я тебе не згадувала. Так боляче… Легких тобі хмаринок на небі, Катю! Такі, як ти – добродушні, красиві – живуть ангелами на небесах», – написала Тетяна.

У Катерин Тищенко залишилися тато, дядько та інші родичі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій