Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Борисівна Патевська

«Квартира доньки розбита, а мій будинок зруйнований наполовину»

переглядів: 37

Мені 60 років. Я з Степногірська. Виїхала у Запоріжжя з сином, донькою і її сім’єю. Діти на роботу влаштувалися і утримують нас, батьків.

Початок війни був дуже якийсь незрозумілий. Був шок, депресія. Ми постійно були в підвалі, у доньки почалися проблеми зі здоров’ям на нервовому тлі, і нам довелося тікати. 

Коли були коридори, ми виїхали. Квартира доньки розбита, а мій будинок зруйнований наполовину. 

Ну, газу у нас не було. Води також не було, а світло - то є, то немає. Як по нам кидали бомби, в погребі холодно було - то був лютий. Але ми там сиділи. Їжа у нас була своя. У нас приватний будинок - то було щось своє. 

Коли сюди приїхали ні з чим, то допомога була. Ми дякуємо що нам допомагають і до цих пір.

На той час, як ми виїхали, нам не було де жити, ми не знали, куди їхати, куди себе діти. Побули у знайомої тиждень, та й вирішили повернутися назад. Попали під обстріл, потім ледь виїхали, знайшли житло. Було важко, бо у нас були з собою собаки, але житло ми знайшли і залишилися в Запоріжжі.

Тут місцеві не дуже реагують на сирени, а у нас цей страх залишився. Чуть малий стук - я вже боюся. 

Хочеться додому повернутися - навіть до розбитого будинку, але додому. Будемо заново все відбудовувати, навіть якщо допомоги не буде. Але тільки додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Святогірськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій