Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Чайка

"Куля потрапила їй прямо в серце"

переглядів: 9

58-річна Ольга Чайка загинула під час евакуації з Ірпеня Київської області 6 березня 2022-го. Вона з родиною та сусідами рухалися колоною автомобілів. У мікрорайоні Стоянка російські військові відкрили по них вогонь.

Куля потрапила їй прямо в серце

«Ми з чоловіком хотіли як краще, забрали її та мою маму з Києва до нас, думали, що в Ірпені буде безпечніше. У березні вже не стало ні світла, ні газу, жодних умов… Від обстрілів ми ховалися у паркінгу нашого ЖК, потім вирішили їхати до моїх родичів на Житомирщину. Ольга Віталіївна не хотіла, але казала, якщо ми так вважаємо за потрібне – поїде з нами. Нас було восьмеро в авто, свекруха не помістилась. Вона поїхала з сусідом та двома дівчатками, сіла біля водія. Куля потрапила їй прямо в серце – так нам потім сказали в моргу. Сусід і дівчата залишилися живі. Ми не знали спершу, що з свекрухою, підійти нам не дали, бо ми були з іншої машини. Завдяки тому, що біля неї був паспорт, ідентифікували її в морзі вже в квітні того ж року», – розповіла невістка загиблої, Людмила.

У сусідньому автомобілі загинула сваха Ольги, Світлана Дишкант. Також поранення тоді отримав молодший син Ольги, Артем. За два роки після трагедії він досі перебуває на реабілітації за кордоном.

Ольга Чайка народилась на Харківщині. Багато років працювала вчителькою біології. Останній рік жила в Києві, там рідні знайшли їй тимчасове помешкання і допомогли з роботою.

Ольга Віталіївна була вірянкою. Ходила до церкви. Разом зі свахою їздила у монастирі. Обожнювала кімнатні рослини – їх у неї було багато і всі вона доглядала.

«Вона була активною, доброзичливою, турботливою. Переїхала до Києва, бо хотіла підзаробити і мріяла жити поряд із нами. На свята ми обов'язково забирали її до себе, в Ірпінь. Вона дуже хотіла продати дім на Харківщині і придбати житло на Київщині, аби ми частіше бачились та більше спілкувались. Вона, як і моя мама, сподівалась на щасливе майбутнє, хотіла вийти на пенсію, няньчити онуків», – додала Людмила.

В Ольги Чайки залишилися двоє синів, донька, невістка й інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій