Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Семерня

"Кухню й коридор знесло. Людмила загинула миттєво"

переглядів: 44

54-річна Людмила Семерня загинула 4 березня 2022 року під час обстрілів Маріуполя.

Кухню й коридор знесло. Людмила загинула миттєво

Разом із чоловіком вона жила в мікрорайоні Східному. Вперше російські військові обстріляли його ще в січні 2015 року. Тоді загинула 31 людина.

Повномасштабне російське вторгнення 24 лютого 2022 року застало Людмилу вдома. Коли обстріли зруйнували її будинок, вона з чоловіком переселилася до друга.

«Вранці 4 березня 2022 року Людмила була на кухні приватного будинку. Саме в той час туди влучив снаряд. Кухню й коридор знесло. Людмила загинула миттєво. Спочатку її поховали у дворі, потім перепоховали біля собору архистратига Михаїла», – розповіла колега загиблої Світлана Кальсіна.

Людмила Семерня народилася в Маріуполі. Працювала вчителькою початкових класів у школі №5. Виховала двох дітей. У 2011 році в її житті сталася трагедія – загинула донька.

«Її поважали й любили колеги, учні, їхні батьки. До 1 класу цієї вчительки записувались заздалегідь. Вона завжди допомагала всім, хто звертався. Їй дуже личило це ім'я – Людмила. Вона була дійсно людям мила, важко знайти більш привітну, позитивну, щиру подругу й учительку. Наша Людочка. Жінка з важкою долею, пережила смерть донечки, але змогла знайти в собі сили рухатися далі й вкладати у серця учнів любов і нові знання. Вона завжди була поруч, завжди з усмішкою. Про неї дуже важко говорити: «була». Розум не сприймає, що я більше не зустріну її і ми не підемо разом до школи. Спочивай з миром, люба подруго», – сказала Світлана Кальсіна.

У загиблої залишилися син і чоловік.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій