Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Михайлівна Хмельова

«Кругом були обстріли, вибухи, руйнування, люди гинули»

переглядів: 138

Я пенсіонерка. Як жила в Слов’янську від самого народження, так і живу. Війна застала мене вдома. Дізналася я про неї з телевізора.

Мої всі повиїжджали, ми з чоловіком удвох. Діти повивозили онуків за кордон, щоб не травмувати їх ще більше: вони ще з 2014 року налякані. Вони там влаштувалися, онуки ходять до школи. Не онлайн, як у нас, коли не знають, куди дітей приткнути. Там діти навчаються.

Ми живемо у приватному будинку. Влітку не було світла, газу, води. Варили їсти на вогнищі. Транспорт не ходив. Кругом були обстріли, вибухи, руйнування, люди гинули. У нас є підвал, але ховалися тільки два рази. Ми витерпіли все.

Слава богу, світло зараз є, продукти в магазині є – хліб, м’ясо, овочі. Та світло ми й зараз увечері не вмикаємо. Люди потихеньку повертаються. А за що там жити? Квартири зараз скільки коштують? А харчування?

Що далі буде – не знаю. Я така, щоб війна закінчилася в цей момент! Уже терпіння немає. Така депресія - хоч тікай, але боюся від двору відійти. Почнуть стріляти - так хоч у підвалі можна сховатися. От і сидимо вдома.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта вода непродовольчі товари діти перший день війни їжа розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій