Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Скуратовська

«Кожен звук пострілу доходив до серця, примушував його битися сильніше й сильніше»

переглядів: 270

Скуратовська Софія, ЗОШ №12, м. Краматорськ

Есе "День, коли почалася війна"

Цей день ніколи не зможе забути моя родина. Збори, страх, мурашки по всьому тілу, сльози та нерозуміння, чи буде далі щастя...

24 квітня 2014 року – найвагоміша дата нашого життя, коли ми вирушили з улюбленого, раніше тихого та мирного містечка Краматорська до Харківської області. Залишили там усе: квартиру, сімейний бізнес, спогади, перше кохання та буття.

Мені пощастило, я ніколи не чула пострілів, не бачила вбитих людей та будинків, які зруйнувалися під час обстрілів, на моїх очах не гинули люди…  Ми встигли поїхати з міста. Але моя бабуся залишилася працювати на заводі, вона кожного ранку вставала о п‘ятій годині, йшла на роботу зі страхом більше ніколи не повернутися додому.

«Кожен звук пострілу доходив до серця, примушував його битися сильніше й сильніше», – згадувала ті страшні дні бабуся.

Осінь. Треба повертатися в Краматорськ, йти до школи. Заїхавши до міста, ми не впізнали його: зруйновані будинки, змучені та скалічені люди, закриті магазини та кав’ярні, які колись були найгучнішими. Ось що зробила війна з нашим містом. 

Навіщо, люди?

Зараз, мир для мене – це не чути кожного дня гул гелікоптерів, не бачити в новинах численні вбивства, жити та розуміти, що далі все буде тільки краще, без страху загинути або залишитися без домівки. Мир – це синьо-жовтий прапор, який розвивається над містом і дихає теплом у наші душі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 Текст Історії мирних діти переїзд безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій