Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єгор Терещенко

"Кожен день – вибухи, іноді прилітало недалеко"

переглядів: 159

Терещенко Єгор, 14 років, учень 9-го класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.№116

Вчитель, що надихнув на написання есе: Долгунова Ірина Георгіївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Коли почалася війна, доля моєї родини на перший погляд майже не змінилася. А ось доля Оксани, так звати сестру моєї бабусі, так. Вони з дочкою та прабабусею жили біля міста Нікополь в селі Придніпровське, яке я пам’ятаю як тихе мирне місце, куди колись їздив на канікулах. Вона розповідала, що коли захопили ЗАЕС, деякий час окупанти не обстрілювали їх. Але одного разу змінили підрозділ на станції, й тоді почалося... Кожен день – вибухи, іноді прилітало недалеко, і вони бачили, як будинки сусідів руйнується просто на очах, одного разу навіть прилетіла перед двором ракета від «Граду» але вона не здетонувала.

Першою виїхали з окупованої території Оксана з дочкою, приїхали до нас й живуть зараз у моєї бабусі. А от прабабусю було набагато важче вмовити виїхати вона говорила: «Як я можу це все покинути? Тут мої кури, собака, хата, город. Не поїду». Та через деякий час ми змогли вмовити прабабусю, й моя родина забрала її, а сусідку ми попросили приглянути за майном. В Кривому Розі прабабуся не нервує, а дивитися по телевізору фільми, а от Оксана навпаки постійно дивитися новини, постійно їх обговорює, хвилюється за будинок. Заспокоїтися нашим рідним гостям допомагає пес Олександр. Цей собака й до війни був дуже лагідний, розумний, розумів команди. Але пес – це не єдине заспокійливе для моїх бабусь, там ще живе кіт Тіма, а, окрім собаки, з окупації приїхали ще папуги Арчик й Жаба. Донька Оксани, маленька Альона, взагалі не хвилюється, кожного дня грається з собакою, слухає музику, малює та іноді їздить на конюшню.

Мої родичі обжилися в квартирі бабусі, але всі, як один, говорять: «Скоріше б Перемога! Скоріше б додому!".

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних молодь обстріли безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій