Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Токаренко

«Коти всі загинули від час бомбардування, а собаку ми вивезли»

переглядів: 124

У мене є донька й онучка. У перший день війни у внучки був день народження. Ми виїхали до доньки у квартиру. Будинок її розбомбили. Ми сиділи в підвалі всі разом: нас було 15 чоловік. Було темно, на дошках спали. Підвал був під будинком дочки. Не було ні ліків, ні ковдр. У нашому будинку стояв штаб росіян, потім там були чеченці, і вони нам давали якусь їжу, макарони. 

Нас вивіз зять. Дуже складно було виїжджати. Їхали об’їзними дорогами, пішки йшли. Я була після інсульту, а коли був вибух у будинку доньки, ми сиділи всі в коридорі, і щось упало на мене. Я ходжу, але мені складно.

Коти всі загинули під час бомбардування, а собаку ми вивезли з собою. 

Ми спочатку виїхали в Запоріжжя. Коли туди прибули, почали обстрілювати й там. Зараз ми в Карпатах, у селі, де немає війни. Хочеться, щоб війна закінчилася якомога швидше. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій