Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Артеменко

"Коли я вперше почув сигнал повітряної тривоги, мені стало дійсно страшно"

переглядів: 33

Артеменко Сергій, здобувач освіти 1-го курсу Березівського ВПУ Одеської політехніки

Вчитель, що надихнув на написання есе: Гончаренко Олена Миколаївна

"Війна. Моя історія"

Уранці, двадцять четвертого лютого, я як завжди зустрів новий день, лежачи в теплому ліжку. Мама повела братика до садочка, а я тим часом насолоджувався останніми хвилинами затишку перед сніданком і походом до школи. Але я тоді ще не знав, що протягом наступних двох тижнів мені не доведеться її відвідувати.

Коли мама повернулася з братом, я здивувався і запитав, що трапилося. По обличчю було видно, що вона дуже схвильована і коротко сказала: «Увімкни телевізор і подивися новини». Я був шокований від побаченого. В моїй спокійній мирній країні оголошено воєнний стан.

Телевізор не переставав повідомляти про жахливі події: перші вибухи, прильоти, тривогу та паніку. Люди поспішали знімати гроші в банкоматах, скуповували продукти харчування, намагалися виїхати за кордон. Тоді я усвідомив, що моє життя більше не буде таким як раніше.

Коли я вперше почув сигнал повітряної тривоги, мені стало дійсно страшно. Мої думки буквально бігли, не розуміючи що відбувається, і я почав міркувати, що може статися далі. В моїй уяві малювалися жахаючі сценарії щодо ворожих ракет.

Війна змінила все навколо. Вона дала мені можливість побачити справжню силу та витривалість мого народу. Українці виявили неймовірну солідарність і готовність захищати свою країну. Щодня, чуючи вибухи та обстріли, я навчився цінувати життя. Але війна принесла не тільки страх, а й втрати близьких людей, які назавжди залишаться в моєму серці. Вона показала мені, що навіть в найстрашніші дні можна знайти світло й надію.

Війна - це історія болю і страждання, а й сили та солідарності. Вона вчить мене цінувати і розуміти, як важливо завжди прагнути до нього.

Отже, наше життя вже ніколи не стане колишнім та й ми вже ніколи не будемо тими, що були, але не здаваймося! Ворог з кожним днем стає все слабшим, а дух українців все сильнішим, тому не потрібно втрачати віру. Все буде Україна!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Березівка 2022 2023 Текст Історії мирних молодь діти обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій