Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карина Пономаренко

"Коли стало тихіше, родичів витягнули й поховали неподалік"

переглядів: 42

21-річна Карина Пономаренко загинула під час обстрілів у Маріуполі у першій декаді березня 2022 року. Вона з родиною ховалася від атак на місто у підвалі будинку, що у провулку Народному, 8. Там також загинули її тато Микола і мама Ірина, а неподалік укриття – брат Дмитро. З-під завалів цього будинку не змогла вибратися і родина хлопця Карини, Андрія Фастовецького, та інші мешканці будинку.

Коли стало тихіше, родичів витягнули й поховали неподалік

Карина Пономаренко була студенткою четвертого курсу Донецького державного університету внутрішніх справ. Вивчала право. На другому курсі проходила практику у прокуратурі Маріуполя, їй дуже сподобалося. Мріяла стати прокуроркою.

«Карина була дуже спокійною, ввічливою, вихованою. У компанії друзів – веселою і відкритою. Була дуже красивою. Ми не могли намилуватися її довгим чорним волоссям. Вона допомагала одногрупникам із навчанням. Підпрацьовувала манікюрницею, їй це дуже добре вдавалося. Всі подруги ходили до неї на манікюр. Зі своїм хлопцем Андрієм Карина познайомилася на автомобільних гонках. Він із батьками після початку повномасштабного вторгнення переїхав до неї з селища Сартана», – розповіла Аліна Скляр, подруга і одногрупниця загиблої.

«Карина була дуже розумною. У ній відчувався міцний стержень. Під час занять ми робили багато вправ, щоби розвивати комунікативні навички. Карина була справжньою лідеркою, природженою керівницею», – додала Юлія Короткова, викладачка дівчини.

Через щільні обстріли сусіди Пономаренків довго не могли підійти до будинку, де вони загинули. Коли стало тихіше, родичів витягнули й поховали неподалік. Згодом перепоховали на Старокримському цвинтарі, усіх – крім Карини. Її останки не вдалося ідентифікувати.

У Карини залишилися дідусь й інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій