Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Георгій Трохимович Григоренко

«Коли приїхали, у мене руки тряслися, не хотілося їсти, не міг заснути»

переглядів: 78

Мені 71 рік. Я з дружиною жив у селі Кам’янське Запорізької області. Про початок війни ми дізналися з новин. Потім почули звуки вибухів з боку Мелітополя. 

У перші дні війни обходилися тими запасами, які були вдома. Потім наші військові та волонтери привозили продукти. 

Осколки літали над головою – ми падали на землю. По п’ять-шість разів на день спускалися в погріб. Дружині було важко вибиратися з нього, бо в неї хребтова грижа. Довелося виїжджати.

Першого квітня ми виїхали в Балабине Запорізької області. У мене було трохи бензину. Його вистачило на дорогу. Ми взяли лише речі першої необхідності, бо думали, що через кілька тижнів або через місяць повернемося. Потім нам дали все необхідне жителі Балабиного. 

Коли приїхали, у мене руки тряслися, не хотілося їсти, не міг заснути. Потім заспокоївся. Тільки додому тягне. Невідомо, що з будинком.

Я переживав за онучку і правнучку. До першого травня вони були в селі, що неподалік від Василівки. Міст підірвали. А іншою дорогою не могли виїхати, бо після дощів вона перетворилася на багнюку. Згодом все ж таки виїхали.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам’янське 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій