Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Юріївна Михайличенко

«Коли почалися прильоти, згоріла наша сусідка»

переглядів: 80

Анастасія Юріївна з чоловіком ремонтують дім після прильоту, щоб знову жити у ньому разом зі всіма своїми дітьми

Ми самі з Березнегуватого. Познайомилися тут із чоловіком, придбали будинок, прожили два роки, придбали хазяйство. У нас п’ятеро дітей. Найменшому 3 роки, 5 років, 8, 12 і старшій доньці  16 років. Найменші зараз ще з бабусею, бо ми ще не зовсім відремонтували будинок: ще потрібно дві кімнати відремонтувати, і тоді ми заберемо усіх дітей.

Ми вночі почули вибухи, але не розуміли, що то. А на ранок вже побачили в новинах. Ми поїхали в магазин, почали готувати підвал: зносили туди продукти, подушки, ковдри, але ще не було розуміння, що війна. А коли над нами почали літати ракети в Баштанку, то було дуже страшно, але ми залишалися вдома. 

Потім біля нашого містечка був бій. Ми чули вибухи і постріли, діти це все чули, але в мене була якась впевненість, що до нас не зайдуть окупанти.

Під час повномасштабного вторгнення ми спочатку не виїжджали. А коли почалися прильоти, згоріла наша сусідка. Тоді ми зібралися й виїхали у Володимирівку. Ми деякий час поверталися: дивилися, що з домом. 

Одного ранку ми приїхали і побачили, що біля будинку був приліт: пошкодило вікна, дах. Було дуже тяжко, але ми зібралися с духом і частково його відремонтували. Ми відремонтували дві спальні, кухню, і повернулися додому.

У нас сім’я дуже зблизилася, ми почали один одному допомагати. Багато друзів, братів пішли в армію. Ми всіх чекаємо, підтримуємо один одного. 

Я гадаю, що ближче до весни війна закінчиться. У нас дух непереможний. У наших військових дуже сильний дух - так що ми непереможні. Все буде добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Березнегувате 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій