Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Світлана Іванівна Гопка

«Коли почалася війна, чоловік дуже нервував, і у нього стався інфаркт»

переглядів: 87

Мені 65 років. Я жила з чоловіком у місті Охтирка Сумської області. Він працював у військовій частині. Коли почалася війна, дуже нервував, через що у нього трапився інфаркт. Він помер. 

У перший день війни діти пропонували виїхати, однак я не могла залишити чоловіка. Він працював до останнього. Під час обстрілів я сиділа в підвалі з донькою та іншими мешканцями будинку. Майже не спали. Поверталися додому, лише щоб перекусити. Дев’ятого березня син вивіз нас у село Пристайлове Сумського району. 

Мене шокували обстріли. Одного разу літак летів так низько, що було видно льотчика. Він пролетів прямо над нашим будинком і попрямував до військової частини. Там скидав бомби. 

Ми отримали продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова, за що дуже вдячні. Також дякуємо людям, які допомагали нам у селі. 

Хочеться, щоб швидше закінчилася війна. Мріємо повернутися додому. Оскільки залишилася одна, то буду жити з сином.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій