Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Василівна Демченко

«Коли по тобі бомблять, збираєшся дуже швидко»

переглядів: 142

Як врятувати дітей – перше, про що думали Алла Василівна з чоловіком, дізнавшись про початок війни

Я з міста Охтирка Сумської області. Мені 36 років. До війни жили нормально, працювали собі, щось хотіли. Їздили за кордон, а тепер сидимо. Спочатку взагалі тікали з місця проживання, тепер повернулися додому. 

Про початок війни ми через інтернет дізналися: рано-вранці прокинулися і прочитали. Початок війни найбільше шокував, тому що ми не знали, що робити, куди бігти і що далі буде. Потім почалося бомбування. Ми з дітьми поплигали в машину і чоловік нас вивіз з дому, а сам повернувся.

У нас троє дітей, їх потрібно було зберегти. Коли по тобі бомблять, збираєшся дуже швидко. Ми зібрали все саме важливе. Виїжджали недалеко.

Шокує, що нам не дають жити нормально, як хочемо. Постійний страх за те, що буде, що робити дітям, куди йти вчитися. І взагалі - наскільки все це затягнулося. 

Складнощі в усьому: зі світлом перебої, просто закінчилося нормальне життя. Сидиш, як на пороховій бочці, тому що невідомо, куди може прилетіти. Ми через цю війну всі на нервах, загубили людину через цю війну.

Гуманітарна допомога свою велику роль зіграла. Потрібно було все купувати, а ціни такі великі. На те, що раніше міг купити на тисячу, зараз потрібно три - змінилося все.

Звідкіля ми можемо знати, що в голові у тих людей, які не мають ні серця, ні совісті, ні мізків? Ми не знаємо, що далі буде. Надіємося, що скоро все закінчиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій