Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Анатолійович Мороз

«Коли перетинали сіру зону, потрапили під мінометний обстріл»

переглядів: 67

Дуже добре пам’ятаю, як 24 лютого мене зранку дружина розбудила зі словами: «Ти казав, що не буде війни, але по всій Україні вибухи. Бігом їдь в АТБ і скупляйся».

Найважче – це присутність окупантів на рідній землі. Було дуже складно, коли росіяни ходили по квартирах, забирали людей. Тоді ми вирішили виїхати.

Рушили на своєму авто. Зібрались в колону з п’яти машин. Гуртом було легше вибратися. Біля Василівки простояли більше доби, а дорогою від Василівки до Запоріжжя, коли перетинали сіру зону, потрапили під мінометний обстріл. Ми заздалегідь замовили квартиру в Запоріжжі, внесли задаток. Згодом переїхали до Києва.

Я працюю дистанційно в університеті, де і раніше працював. Зараз важко, бо вимикають світло. Дружина працює також. З нами ще двоє дітей і теща, отримуємо виплати ВПО. Орендуємо квартиру. Наша квартира в Бердянську поки що ціла. Не знаю, як там далі буде, але поки що не зачепило.

Я думаю, що війна закінчиться на нашу користь. Питання в тому, коли. Я думаю, що можливо, взимку і закінчиться.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій